Background Image

Τοπικά Προϊόντα και γαστρονομία

Οι γεύσεις της τοπικής κουζίνας με τη χρήση των  παραδοσιακών προϊόντων σε συνδυασμό με την πανέμορφη φύση και τις εναλλακτικές δυνατότητες σε πολύπλευρες ασχολίες, αποτελούν τον σπουδαιότερο λόγο επισκεψιμότητας και διαμονής στο δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Γεύσεις που οι ρίζες τους χάνονται στην πλούσια ιστορία του τόπου και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής παράδοσης που θέλει τους ανθρώπους να αγαπούν και να απολαμβάνουν το καλό φαγητό σε κάθε ευκαιρία.

Στα γεωγραφικά όρια του δήμου υπάρχουν και καλλιεργούνται όλα τα καλά του κάμπου, του βουνού και της θάλασσας και παράγονται αγαθά που εντυπωσιάζουν για την ασύγκριτη γεύση και ποιότητά τους.

Τα οπωροκηπευτικά που παράγονται στον κάμπο των Ψαχνών, τα όσπρια, το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που χαρακτηρίζεται από ένα απαλό χρυσοπράσινο χρώμα και φρουτώδη γεύση, το κρασί, το παραδοσιακό τυρί και γιαούρτι, τα χειροποίητα ζυμαρικά  (χυλοπίτες, τραχανάς), το μέλι, το τσάι, τα αρωματικά βότανα, το ντόπιο κρέας, το ψάρι του Ευβοϊκού, είναι μερικά από τα παραδοσιακά  προϊόντα που σας προσκαλούν να τα δοκιμάσετε…και γιατί όχι να τα πάρετε μαζί σας.

Στα ουζερί που υπάρχουν κοντά στην θάλασσα μπορεί κάποιος να δοκιμάσει θαλασσινά και όστρακα όπως στρείδια, κυδώνια, χτένια, γυαλιστερές, καλαμάρι, κάθε ένα με τη δική του ξεχωριστή γεύση. Από την άλλη μεριά, οι ταβέρνες με τις παραδοσιακές και τοπικές γεύσεις αποτελούν γαστρονομικό παράδεισο για τους λάτρεις του ντόπιου κρέατος.

Σε όποιο σημείο  και αν βρεθείτε η τοπική κουζίνα και τα προϊόντα θα σας εκπλήξουν και θα κάνουν την περιοχή τον αγαπημένο σας γαστρονομικό προορισμό.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

sotirisjbarsakis@gmail.com